Despre noi

MOPAN SUCEAVA: Gustul pâinii de calitate!MOPAN SUCEAVA SA este o companie care păstrează pentru produsele sale principale aceleași rețete tradiționale, sănătoase, apreciate de zeci de ani, folosind materii prime achiziționate de pe plan local. Cei care au gustat pâinea MOPAN Suceava o dată, revenind în locurile natale după decenii, o regăsesc și apreciază că aceasta nu și-a pierdut nicidecum savoarea.

MOPAN SUCEAVA este o companie cu capital românesc, care s-a constituit pe structura vechii Întreprinderi de Morărit și Panificație, a preluat tot ce a fost valoros și a dus mai departe, dezvoltând unul dintre cele mai puternice branduri în domeniu, din Moldova și din țară.

Echipa MOPAN, formată din peste 700 de salariați din care peste 100 au pregătire superioară în industria alimentară, este formată atât din specialiști cu experiență de zeci de ani în panificație dar și din tineri absolvenți ai facultăților de profil.
MOPAN SUCEAVA este în permanent parteneriat cu Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, organizând împreună evenimente precum ”Ziua Mondială a Pâinii” dar și mai multe concursuri de creație în domeniul alimentar.

MOPAN SUCEAVA este printre primele companii din țară din panificație care a proiectat, implementat, certificat și menținut un Sistem de Management Integrat: Calitate și Siguranța Alimentului, care îndeplinește cerințele din standardele ISO 9001 și ISO 22000.


MOPAN SUCEAVA, dezvoltare și modernizare


Compania MOPAN SUCEAVA SA deține 6 fabrici de pâine în județul Suceava: Fabrica de Pâine de pe strada Traian Vuia - unde s-a implementat în premieră în anul 2021 conceptul No Touch; Cuptorul de Aur - pe strada Petru Rareș; Fabricile de pâine din Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului și Vatra Dornei. Alte 3 fabrici de pâine își desfășoară activitatea în județul Vaslui: una în municipiul Vaslui și două în municipiul Bârlad.
Compania deține de asemenea două secții de patiserie – cofetărie, la Suceava și Gura Humorului, care oferă o gamă largă de produse pentru consumul curent dar și pentru evenimente deosebite, precum și o fabrică de biscuiți – napolitane, în Suceava.
MOPAN are o rețea de peste 80 de magazine proprii în județul Suceava, distribuind produse de panificație și în județele Botoșani, Bistrița Năsăud, Neamț, Iași, Vaslui, Galați și Vrancea.
O componentă importantă a activității MOPAN o reprezintă morăritul. La Suceava compania deține o moară modernă, care funcționează cu tehnologie BUHLER.

În anul 2020 a început modernizarea fabricii MOPAN din Suceava, instalându-se utilaje noi, cu implementarea sistemului No Touch, linii de fabricație care vor funcționa alături de cele care oferă produsele de panificație tradiționale.

În anul 2021 s-a început construirea unei noi fabrici la Suceava care va oferi clienților toată gama produselor de patiserie precum și o gamă variată de produse de chiflărie – franzelărie.
Tot în anul 2021, MOPAN Suceava a achiziționat activele fostei Întreprinderi de Morărit și Panificație din județul Vaslui, a pus în funcțiune moara cu tehnologie BUHLER, cu o capacitate de 200 tone pe zi precum și o fabrică de pâine, unde se va coace pâine la tunel prin metoda tradiţională.

Urmează să integrăm rețeaua comercială a companiei la tot ceea ce înseamnă viziune MOPAN, prin deschiderea a cel puțin 10 magazine proprii în județul Vaslui.